Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΣΑΣ


Όταν μάθετε ότι ο άντρας σας, σας απατά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πείσετε τον εαυτό σας ότι δεν πρόκειται να τρελαθείτε.
            Είστε σοκαρισμένη, απογοητευμένη και προδομένη. Τα συναισθήματά σας πιθανόν να είναι θυμός, πικρία, άγχος, ανασφάλεια, ταπείνωση, απόρριψη, απελπισία, ζήλια, ντροπή. Πολύ πιθανόν να νιώσετε και κάποια ανακούφιση σε περίπτωση που από καιρό είχατε κάποιες υποψίες ότι κάτι συμβαίνει και τώρα επιβεβαιώνονται και δεν είσαστε τελικά τρελή.
            Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να δηλώνετε σε κάποιον ανύποπτο χρόνο, «αν μου κάνεις απιστίες, για μένα τελείωσε!», «θα τον χωρίσω τον μασκαρά!» κ.λ.π. μια παντρεμένη γυναίκα που την ενδιαφέρει ο άντρας της, έχει την προσδοκία της συνέχειας – και για το υπόλοιπο της ζωής. Ευτυχώς οι περισσότερες εξωσυζυγικές σχέσεις τελειώνουν χωρίς να πέσουν στην αντίληψη του απατημένου συζύγου. Το γεγονός αυτό διασφαλίζει την ήρεμη οικογενειακή ζωή των συζύγων αλλά και του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος.
            Τι γίνεται όμως όταν από ατυχία, ή πρόθεση, η απιστία πέσει στην αντίληψη του απατημένου; τότε μην αποφεύγετε να τον αντιμετωπίσετε ελπίζοντας ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνο του, ή γιατί φοβάστε ότι εκείνος θα σας εγκαταλείψει. Αν δεν αντιδράσετε με ψυχραιμία και καλές προθέσεις, παρά το φταίξιμό του, αυξάνετε την πιθανότητα της επανάληψης.
            Τι σημαίνει ψυχραιμία και με καλές προθέσεις!....
Ποτέ μην επιμένετε με τρόπο υστερικό να σας αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες της άλλης σχέσης. Ξεπεράστε το σοκ της αποκάλυψης με ηρεμία, κάνοντας τη σκέψη ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά όσο φαντάζεστε. Για να μπορέσετε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας κάνετε τις πρώτες συζητήσεις σε κάποιο δημόσιο χώρο. Η παρουσία αγνώστων θα σας βοηθήσει να μη χάσετε τον έλεγχο. Αν αισθάνεστε ότι δεν θα τα καταφέρετε αναβάλετε τη συζήτηση για ακόμη μια μέρα.
            Αποφύγετε επιμελώς να μάθετε τις άχρηστες και χυδαίες λεπτομέρειες της άλλης σχέσης του άπιστου συζύγου, από τρίτους. Μάθετε πόσο σημαντική είναι η άλλη σχέση. Αν είναι μιας νύχτας μην σας απασχολεί καθόλου. Αν είναι λιγότερο από 6 μήνες την ονομάζουμε σύντομη. Αν είναι μεγαλύτερη των 8 μηνών είναι σημαντική γιατί επιτρέπει να αναπτυχθεί συναισθηματισμός, με επικίνδυνες για τη σχέση σας συνέπειες. Μάθετε πόσο συχνά βλέπει την άλλη σχέση. Όσο πιο συχνά τόσο πιο επικίνδυνη είναι. Μάθετε αν είχε στο παρελθόν εξωσυζυγικές σχέσεις και περιπέτειες και τι είδους ήταν αυτές. Αν αποτελούν σχέσεις σεξ-ποκιλίας τα πράγματα ελέγχονται. Αν αποτελούν μορφή σεξ-εξάρτησης τότε πρέπει να τον αντιμετωπίσετε σαν να είναι ναρκομανής.
            Μάθετε αν έχει σχέσεις με μια ή περισσότερες γυναίκες. Από συναισθηματική άποψη, οι σχέσεις με περισσότερες από μια γυναίκα είναι λιγότερο επικίνδυνες από τη σχέση με μια μόνο γυναίκα.
            Ρωτήστε τον τι πιστεύει ότι του καλύπτει η παράλληλη σχέση, με ύφος τουλάχιστον ουδέτερο αν όχι φιλικό. Αν είναι κάτι περιστασιακό έχει καλώς. Αν με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να σας εκφράσει τη δυσαρέσκειά του γιατί δεν του δείχνετε αρκετή προσοχή, ή ότι αισθάνεται ότι απομακρύνεστε αρκετά ή ότι ασχολείστε περισσότερο με την καριέρα σας, ή τα παιδιά, κάνετε τις ανάλογες διορθωτικές κινήσεις στο βαθμό που σας ενδιαφέρει η σχέση. Εάν πάλι είναι αποτέλεσμα μιας κρίσης, γιατί φοβάται ότι γερνάει, ή αισθάνεται καταθλιπτικά στηρίξτε τον συναισθηματικά.
            Προσπαθήστε να μην παίρνετε στάση αρνητική, επικριτική, επιθετική. Το να τον ακούσετε με ανοιχτό μυαλό είναι ότι καλύτερο για έναν εποικοδομητικό διάλογο. Πρέπει να τον ακούτε με κατανόηση και να σκέφτεστε τι μπορεί να διορθωθεί και όχι να τον κατακρίνετε. Προσπαθήστε να μάθετε μήπως ο σύζυγός σας ήθελε να μάθετε για την απιστία του. Τότε μπορεί να το έκανε για να βάλει τέλος στη σχέση σας και δεν τολμούσε με άλλο τρόπο να σας το πει, ή για να σας περάσει κάποιο μήνυμα για να κάνετε κάτι για μια σχέση που δεν τον ικανοποιεί.
            Αποφεύγετε βεβιασμένες αποφάσεις, μαζεύοντας τις βαλίτσες σας ή δίνοντάς του στο χέρι τις δικές του. Χρειάζεστε και οι δύο χρόνο ώστε να ξανασκεφθείτε τις πραγματικές σας διαθέσεις. Αποφάσεις που παίρνονται εν θερμώ δεν είναι οι σωστότερες.
            Μη δώσετε τελεσίγραφο του τύπου «ή εκείνη, ή εμένα!». Μέσα στο θυμό του μπορεί να διαλέξει την άλλη. Μην ενημερώνετε τους γονείς του ή τους γονείς σας όπως και άλλους συγγενείς και φίλους. Η αναζήτηση συμμάχων μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα, και ο καθένας να προβάλει τα δικά του άλυτα προβλήματα στη δική σας σχέση. Ένας πολιορκημένος άντρας μπορεί να επαναστατήσει και να αποφασίσει αντίθετα από ότι επιθυμεί. Πάλι θα τον κάνετε να διαλέξει την άλλη και όχι εσάς.
Προς Θεού μην επιχειρήσετε να τηλεφωνήσετε στην άλλη γυναίκα. Είναι φυσικό να νιώθετε την ανάγκη να την πάρετε και να τη βρίσετε αξιώνοντας να φύγει από τη ζωή του άντρα σας. Η ερωμένη του άντρα σας δεν είναι το πρόσωπο που θα πάρει διαταγές από εσάς. Στην πραγματικότητα η σύζυγος και η ερωμένη έχουν περισσότερα κοινά από ότι νομίζουν και οι δύο. Θέλουν και οι δύο περισσότερα, από έναν άντρα που τους δίνει λιγότερα. Και οι δύο ακούν τα ίδια ψέματα και ανέχονται τις ίδιες ιδιοτροπίες. Και στο κάτω-κάτω της γραφής άνθρωπος είναι και αυτή και δεν φταίει μόνο αυτή. Αποφεύγετε επιμελώς να κατηγορήσετε την άλλη γυναίκα αποκαλώντας την πόρνη, ανήθικη, άσχημη και αντροχωρίστρα. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι δεν έχει καλό γούστο ο σύζυγός σας και θα φροντίσει να την υπερασπιστεί.
            Ποτέ μην περάσει από το μυαλό σας ότι είστε η μόνη που υποφέρει. Να είστε σίγουρη ότι και αυτός πονάει μαζί σας, και επί πλέον αισθάνεται μπερδεμένος και συγχυσμένος. Αισθάνεται ένοχος τόσο απέναντί σας όσο και απέναντι στα παιδιά, γεγονός το οποίο μπορεί να τον αναγκάσει να αισθάνεται καταθλιπτικά. Αναγνωρίστε του τα συναισθήματα αν δεν θέλετε να τα συμμεριστείτε για την ώρα.
            Μην κοιμηθείτε με άλλο άντρα πιστεύοντας ότι η τιμωρία του πρέπει να είναι ανάλογη του εγκλήματος που διέπραξε. Μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση θριάμβου και να τονώσει το πληγωμένο σας εγώ. Αλλά αυτό το «μία σου και μία μου»θα οδηγήσει σ’ έναν φαύλο κύκλο που θα σας κάνει αγνώριστη.
            Αποφεύγετε να του δώσετε άλλη μια ευκαιρία σαν να είναι το κακό παιδί που παραστράτησε και σεις η καλή μαμά που το συγχωρεί. Φανείτε αμετακίνητοι στην απόφασή σας να μην επιτρέψετε να συμβαίνουν παρόμοια φαινόμενα.
            Μη γίνεστε χαλί να σας πατήσει με τη σκέψη ότι έτσι θα ξανακερδίσετε τον άντρα σας. Καμία σχέση δεν αξίζει να σωθεί εάν το τίμημά της είναι η σκλαβιά και η πλήρης υποταγή. Στόχος σας να είναι η ικανοποίηση των αναγκών και των δύο σας στη σχέση.
            Μην τον απειλήσετε ότι θα αυτοκτονήσετε. Κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ότι μένει κοντά σας από φόβο και όχι από συναισθηματική ανάγκη. Νιώθοντας μάλιστα καταπιεσμένος και αποξενωμένος, υπάρχει πιθανότητα να προσκολληθεί στην άλλη.
            Μην υποτιμάτε τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία σας από την άλλη σχέση, (AIDS, ηπατίτιδα, κ.λ.π.)
            Μην του υπενθυμίζετε την απιστία του κάθε φορά που τσακώνεστε.
Μην τον πνίγετε. Πολλές γυναίκες μετά την αποκάλυψη της απιστίας του άντρα τους αποφασίζουν «θα του κάνω έρωτα κάθε βράδυ». Προς Θεού δεν φταίει σε τίποτα να υποστεί τέτοιο μαρτύριο. Στη φάση που βρίσκεται θα αισθανθεί άβολα ακόμα και αν είστε η ωραιότερη γυναίκα.
            Μην επιτρέψετε να σας τρελάνει. Ορισμένοι άντρες προσπαθούν να τρελάνουν τον σύντροφό τους, αρνούμενοι τα πάντα, παρά τις αδιάσειστες αποδείξεις της απιστίας τους. Το γεγονός αυτό μπορεί να σας κάνει να αμφιβάλετε για την ψυχοδιανοητική σας υγεία. Η επιθυμία σας να αποκαλύψει και ο ίδιος την αμαρτία του είναι μια καθαρά γυναικεία αδυναμία.
            Τέλος μάθετε αν ο ερωτικός του σύντροφος είναι ένας άλλος άντρας και άδικα παίρνετε στο λαιμό σας μια άλλη γυναίκα.
            Όλα αυτά βέβαια με τον όρο ότι ο άνδρας σας, σας ενδιαφέρει. Αν δεν σας ενδιαφέρει έχετε την καλύτερη ευκαιρία να απαλλαγείτε από τη θλιβερή και πρόστυχη παρουσία του απλά με ένα διαζύγιο.   

1 σχόλιο:

  1. eho megalo provlima me ton anra mu den ton endiafero pia ke mu to ehi pi eftheos o logos ine oti ton endiaferun mono i tranns ti na kano pos na to antimetopiso.

    ΑπάντησηΔιαγραφή